Fergeteges komédia, avagy Anyák ás lányok

Első saját nagyszínpadi bemutatónk Varsányi Anna vígjátéka lesz, melyet Fergeteges komédia, avagy Anyák és lányok címmel állít színpadra Vincze János igazgató. A Jászai-díjas rendező, aki a kortárs drámák országosan elismert műhelyévé tette teátrumát, ezúttal is a helyzetek mélyére néz, s ebből a fordulatokban gazdag, látszólag színtiszta komédiából is fölfejti annak abszurd jellegét. Így lesz produkciónk egyszerre szórakoztató és szívbemarkoló, nevettető és katartikus.

Az írónő, Varsányi Anna nevével sok helyütt találkozhat a színházkedvelő közönség, hisz rendkívül sokoldalú alkotóról van szó. Anyaszínházán, a Szegedi Nemzeti Színházon kívül Nyíregyházán, Miskolcon, Veresegyházon és Budapesten is nagy sikerrel játsszák a darabjait, emellett mint díszlet- és jelmeztervező is sok helyütt foglalkoztatják, ráadásul dramaturgként, valamint irodalmi művek és librettók fordítójaként jegyzett tevékenysége is jelentős. A mi előadásunkhoz is ő tervezte a díszletet, melyben Fodor Zsóka, Dévényi Ildikó, Farkas B. Szabina és Fischer Norbert kelti életre három generáció hölgy tagjainak (nagymama, lánya és unokája), valamint egy dús izomzatú férfiúnak szövevényes sztoriját.

Fotóink az augusztus 28-iki olvasópróbán készültek

Varsányi Anna: FERGETEGES KOMÉDIA, avagy Anyák és lányok

Nagyanyus: FODOR ZSÓKA

Teri, a lánya: DÉVÉNYI ILDIKÓ

Emma, az unokája: FARKAS B. SZABINA

Milán, Teri szeretője: FISCHER NORBERT

Rendező:

VINCZE JÁNOS Jászai-díjas

A premier 2023. november 22-én lesz, belépők jelenleg a honlapunkon (https://pecsiharmadikszinhaz.jegy.hu/) és a Jegy.hu oldalon keresztül vásárolhatók, jegyfoglalás hétfőtől csütörtökig a 30/336-1560 számon lehetséges.

 

Az előadás létrejöttét a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.

Pécsi Harmadik Színház