Újra műsoron a Visszhang

A pécsi Tandem Színház egyre többször hallatja hangját a független színházi szférában.  2019-ben alakult színházi alkotók és a civil társadalom szoros együttműködésére épülő kezdeményezésként azzal a céllal, hogy kulturális és közösségi események révén erősítse a párbeszédet és szolidaritást, ráirányítsa a figyelmet fontos témákra, csökkentve a kisebbségi vagy hátrányos helyzetű társadalmi csoportokkal szembeni előítéletet.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött produkciónk tabutémát boncolgat, súlyos társadalmi problémát állít a középpontba: az alkoholfüggőséget. Fábián Gábor forgatókönyve alapján Khaled-Abdo Szaida írta, Herczeg Adrienn rendezte, Bacskó Tünde és Fábián Gábor játssza. A történet főszereplője, Zsolti egy rosszul működő családban felnőtt gyermek, aki a szemünk láttára döbben rá, hogyan bénítják meg az életét gyermekkorának feldolgozatlan traumái, s ezekkel mennyire fájdalmas megküzdenie felnőttként, immár a saját széthulló családjában. Mert e súlyos teher generációkon át öröklődik. Nehéz beismerni, és szégyen beszélni róla – az érintettnek is, a környezetének is.

   Fotók: Komlós Attila

Színházunkban legközelebb 2023. november  9-én, csütörtökön este 7 órakor lesz műsoron. Az előadást követően a témáról (a látottakról, s az ezzel kapcsolatban megélt tapasztalatokról) Widder Szilvia pszichiáterrel beszélgethetnek a nézők, kötetlen formában.

Belépők a pénztárunkban (Hajnóczy u. 41.) hétfőtől csütörtökig 10-18 óra között vásárolhatók, de elérhetők honlapunkon (https://pecsiharmadikszinhaz.jegy.hu/) és a Jegy.hu oldalon keresztül is.

Jegyfoglalás telefonon, a pénztár nyitvatartási idejében a 30/336-1560 számon lehetséges.

 

Pécsi Harmadik Színház