Közjegyző az emeleten

Megannyi sikeres színdarab és zenés mű után újabb fergeteges komédiával jelentkezik Moravetz Levente színházunkban. Az általa írt és rendezett, Közjegyző az emeleten című produkcióban országosan ismert színészek játsszák a főbb szerepeket: a Barátok köztből Gyebnár Csekkát és Szőke Zoltánt, a Jóban-rosszban sorozatból Madár Veronikát és Suhajda Dánielt láthatják a nézők. S hogy miről szól a történet? Erre a kérdésre az író-rendező, Moravetz Levente is csak talányosan válaszolt. Ekként ajánlja a publikum figyelmébe vadonatúj vígjátékát:

,,Egy tévesen értelmezhető irányító tábla miatt mindenki Itt keresi a közjegyzőt. Pedig ő nem Itt van, hanem Ott. Időnként Amott. De Ők, akik Itt, vagy Ott keresik, természetesen azt hiszik, hogy az Itt található Ő, az az Ő, akit Ők keresnek, s lassan Ő, aki Itt van, már maga is kételkedik abban, hogy Ő csakugyan Ő-e. Mint ahogy abban is kételkedni kezd, hogy Itt jó helyen van-e, és nem kéne neki is Amott lennie. Mert Ez a hely nem Az a hely, hanem Amaz. Világos ugye? Ez, nem Az. Értitek? Nem? Hát Ez-Az. Ahhoz, hogy megértsétek, mindenképp el kell jönni Ide. És ha megnéztétek Ezt, és megértettétek Azt, akkor mindenképp mondjátok el nekem is, mert már én sem értem. Mindenesetre két óra nevetés garantált, s Az mindenért kárpótol!”

A fergeteges vígjáték januári előadásaira már minden jegy elkelt, további időpontok: 2023. február 20-án 19.00, március 26-án 15.00, március 27-én 19.00, április 15-én 15.00 és 19.00, április 16-án 15.00, május 21-én 15.00, május 22-én 19.00

Szereplők:

Szabó Kázmér – Suhajda Dániel

Szabó Kálmán – Szőke Zoltán

Lola – Gyebnár Csekka

Az átváltozó színésznő – Madár Veronika

Az átváltozó színész – László Csaba

Dobránszki Sanyi – Gombás Ádám

 

Segédrendező – Moravetz Kíra

Videotechnika – Perczel Adrienn, Balogh Norbert

Producer – Moravetz-Somogyvári Andrea

Rendező – Moravetz Levente

 

Pécsi Harmadik Színház