Piszkavas: túl a 80-on!

,,Pécsett idén ennél jobb előadást nem lehet látni” – írta Piszkavas bemutatónkról Balogh Robert kritikus 2015 áprilisában. Véleményét osztják mind a szakmabéliek, mind a színházszerető közönség, így ez az előadásunk is szép sorozatot tudhat magáénak: immár túl vagyunk a 80. előadásán!

A Vincze János rendezte előadás Parti Nagy Lajos magyar szövegével elevenedik meg stúdiószínpadunkon Bacskó Tünde, Füsti Molnár Éva, László Csaba és Tatai Gergő nagyszerű alakítása révén. Produkciónk a 2016. évi Pécsi Országos Színházi Találkozón megkapta a Közönségdíjat, Füsti Molnár Éva színművész pedig a Magyar Művészeti Akadémia Alkotói díjában részesült.

Az 1970-ben született Martin McDonagh a zord ír hegyek között megbúvó, Leenane nevű falu életéről szóló trilógiájával robbant be üstökösként napjaink irodalmi életébe, s vált egy csapásra ismertté és elismertté világszerte. A Piszkavas (Leenane szépe) a negyvenes éveiben járó, hajadon Maureen és édesanyja, a zsarnokoskodó Mag történetét meséli el. Afféle elvágyódás-dráma ez, mely sírva nevettet, hisz tragikum és komikum, könnyed játék és véres valóság mesteri ötvözete.

Fotók: Tóth László

Az évadban utoljára május 25-én este 7 órakor tűzzük műsorunkra. Jegyek elérhetők még a honlapunkon: http://pecsiharmadikszinhaz.hu/jegyvasarlas/, vagy személyesen a pénztárunkban (Hajnóczy u. 41.) hétfőtől csütörtökig 10-18 óra között, illetve a Jegy.hu oldalon is.

Jegyfoglalás: 30/336-1560

 

Pécsi Harmadik Színház