Megemelem a kalapomat

Múlnak a gyermekévek; Állj meg, kislány; Elszáll a gondom; Te és én – csupán néhány dal a legismertebbek közül. És velük együtt felsejlik az előadó alakja is: egy bársonyos hangú, mosolygós, barna szemüveges, csinos fiatalember, aki egy szál gitárral a kezében énekel, és érzelmes slágereivel meghódítja közönségét. Ihász Gábor rövidre szabott, negyvenkét évnyi életéből húszat szentelt a zenének, s noha több mint 30 éve már csak a szerzeményei vannak köztünk, ha ezek felcsendülnek, együtt énekeljük vele azokat. A populáris zene jeles képviselője volt. Dalai az élet(é)ről szóltak, bennük a hallgatósága is magára ismerhetett. Ezért is volt, s maradt máig olyan népszerű.

Zenei pályájának alakulásában S. Nagy István, Máté Péter és Szécsi Pál játszott fontos szerepet. Közeli barátja és szerzőtársa, S. Nagy István versére komponált Múlnak a gyermekévek című dalával robbant be a könnyűzene élvonalába 1977-ben. Máté Péterre a példaképeként tekintett, és szívesen dolgozott Malek Miklóssal, Solymos Antallal, Heilig Gáborral, Payer Andrással is; s írt dalt Cserháti Zsuzsának, Zalatnay Saroltának, Aradszky Lászlónak, Delhusa Gjonnak, Katona Klárinak, Korda Györgynek, Koós Jánosnak…

Szívhez szóló szerzeményei 2023. június 19-én 19 órakor a Pécsi Harmadik Színházban csendülnek föl a Produceller Team (https://produceller.hu) Ihász Gábor dalaiból összeállított emlékestjén. Koncertjük a Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágereiből szerkesztett, nálunk is nagy sikerrel bemutatott nosztalgiaműsorok folytatása, újabb állomása. Megemelem a kalapomat című műsorukban Ihász Gábor 16 slágere hallható. A másfél órás koncert dalait Apaceller Gergely produkciós vezető gyűjtötte csokorba. Nagy öröm számunkra, hogy az est díszvendégeként Ihász Gábor lánya, Adrienn is megtisztel minket a jelenlétével.

Közreműködnek:

Apaceller-Czigola Orsolya – vokál
Szujó Szabina – vokál
Hegedüs Péter – szólóének, akusztikus gitár
Cselinacz Marko – harmonika, darbuka
Madarász Iván – ütőhangszerek
Apaceller Gergely – szólóének, basszusgitár, produkciós vezető
Apaceller Péter – szólóének, vokál, műsorvezetés

Belépők a pénztárunkban (Hajnóczy u. 41.) hétfőtől csütörtökig 10-18 óra között vásárolhatók, de elérhetők honlapunkon (https://pecsiharmadikszinhaz.jegy.hu/) és a Jegy.hu oldalon keresztül is.

Jegyár: 3500 Ft, foglalás: 30/336-1560

Pécsi Harmadik Színház