Koltai Róbert is mentőövet dob

Koltai Róbert nevének hallatán egy mosoly vagy halk kacaj kíséretében mindenkinek eszébe jut vagy egy poén, vagy egy filmcím, vagy egy emlékezetes szerep, felidéződik az „Illetékes elvtárs” grimasszal kísért sajátos hanghordozása…, és sokan tán a kaposvári színház legendás korszakán is elmerengenek.
Azt is mindenki tudja, hogy igazán élvezetes időtöltés Koltai Róbertet hallgatni, miközben történeteket mesél és parodizál, mert olyan szeretettel, derűvel és humorral eleveníti föl életének, pályájának, forgatásainak emlékezetes pillanatait, s idézi meg a számára fontos emberek alakját, hogy úgy érezzük: bárcsak még tovább hallgathatnánk!

Nos, erre március 29-én este 7 órakor a Pécsi Harmadik Színház közönségének is alkalma adódik a népszerű színész-rendező verses-zenés-sztorizós önálló estjén. Koltai Róbert vendége Gaál Ildikó rendező lesz, aki az örökifjú színésznek nemcsak a mindennapi életben társa, hanem eddig megjelent három életrajzi kötetének is szerzőtársa.
Az est folyamán hallhatunk színházi anekdotákat, személyes élményeket, szó esik közösen írt könyveikről, s persze a filmforgatásokról is. Így a próza időnként dallamba úszik át, s több is elhangzik Dés László immár klasszikusnak számító, filmekből is ismert dalai közül. Sőt, talán az is kiderül, milyen közös színházi munkák fűzik Koltai Róbertet a Pécsi Harmadik Színház alapító-igazgatójához, Vincze Jánoshoz. Mert az egymás iránti személyes tiszteletük okán döntött úgy a színész, hogy csatlakozva a Pécsi Harmadik Színház megsegítésére hirdetett mentőakcióhoz, az est teljes bevételét színházunknak ajánlja föl.
Segítségét ezúton is köszönjük!

Pécsi Harmadik Színház