Klammunk a PécsLIT Fesztiválon

A Pécsi Harmadik Színház tevékenységének fontos részét alkotják az osztályterem-színházi programok. Ennek keretében mutattuk be a 2016/2017-es évadban Kai Hensel: Klamm háborúja című monodrámáját az Oberon Társulattal közösen, Ákli Krisztián rendezésében, László Csabával a főszerepben. Színművészünk a pécsi középiskolákban több mint harminc alkalommal játszotta az évek során, de elvittük Komlóra, Barcsra és Kaposvárra is.

Most a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat közös szervezésében szeptember 11-16. között zajló rangos PécsLIT Fesztivál keretében tartunk belőle két előadást. Szeptember 13-án a Pécsi Művészeti Gimnáziumban, 14-én pedig a Janus Gimnáziumban adja elő a monodrámát László Csaba színművész, utána a diákok Ákli Krisztián drámapedagógus moderálásával dolgozzák föl a látottakat.

A fesztiválmeghívás különösen értékes számunkra azért, mert az idei rendezvénysorozat díszvendége maga a szerző, Kai Hensel, akivel az érdeklődők szeptember 12-én 18.00 órakor találkozhatnak személyesen a Művészetek és Irodalom Házában, majd ugyanott 19.30-tól az író Fátyol című művét – a 16 éven felüliek figyelmére számítva – Frank Ildikó színművész adja elő. Ezt a darabot a német író Melyik drog illik hozzám? című műve alapján Ákli Krisztián állította színpadra.

Az idei PécsLIT Fesztiválra számos újkötetes szerző érkezik, s a felnőtteknek szóló rendezvények mellett lesznek irodalmi gyermekprogramok is. Mintegy 50 esemény várja a könyvbarátokat.

A részleteket keressék a https://pecslit.hu oldalon.

 

Pécsi Harmadik Színház