Bérletesek figyelmébe!

Közönségünk előtt pontosan ismert, hogy 2022/2023-as évadunk sajnos nemcsak a művészi munkáról, hanem a fennmaradásért, színházunk további működéséért folytatott gigászi küzdelemről is szólt. E rendkívül nehéz időszak műsorváltoztatásra is kényszerített minket, le kellett mondanunk egyik tervezett előadásunkról, Egressy Zoltán: Szarvas a ködben című drámájának ősbemutatójáról. Így a Rózsavölgyi Szalon előadását 2022/2023-as évadunk bérletes nézői az elmaradó Egressy-mű helyett tekinthetik meg, bérletük negyedik produkciójaként:

az Örkény-bérletesek 2023. szeptember 18-án este 7 órakor,

a Déry-bérletesek 2023. szeptember 19-én este 7 órakor.

Kérjük, hogy bérleteiket mindenképpen hozzák magukkal az előadásra!

Tristan Petitgirard: Válásguru

Cloé                Ullmann Mónika

Eric                 Brasch Bence

Quentin           Józan László

 

Díszlettervező: Enyvvári Péter

Dramaturg: Karácsony Ágnes

Fordító: Nemlaha György, Kiss Kornélia

Jelmeztervező: Kiss Fabióla

Rendezőasszisztens: Herpai Rita

Rendezte: Őze Áron

A másfél órás egyfelvonásost 12 éven felülieknek ajánljuk.

A nézők és a kritikusok egybehangzóan rajonganak a Rózsavölgyi Szalon 2022 decemberében magyarországi bemutatóként műsorra tűzött produkciójáért. Őze Áron rendezte ezt a fergeteges humorú és fordulatos cselekményű francia vígjátékot, amely Ullmann Mónikának, Józan Lászlónak és Brasch Bencének kínál kiváló játéklehetőséget. Élnek is vele.

A történet mai, és csak első hallásra tűnhet abszurdnak, hogy a szakítás diszkrét bája kínál jövedelmező üzletet Eric, a „válásguru” számára. Ügyfelei megbízásából ugyanis azt vállalja, hogy helyettük mondja ki a végső szót és hagyja el azok párját. Válást közvetít. Virágot visz az elhagyott nőknek, hagyja, hogy sírjanak a vállán, a kirúgott férfiakkal pedig közösen szidja a szerelmet. Mígnem egyszer a sors különös játéka folytán váratlan helyzetben találja magát. Épp új ügyfele, Quentin nevében készül a megrendelt szakításra, ám amikor megérkezik, azzal szembesül, hogy régi szerelméhez, Chloéhoz rendelték ki, aki évekkel ezelőtt magyarázat nélkül távozott az életéből…

Nemlaha György és Kiss Kornélia fordítása, továbbá Karácsony Ágnes dramaturgi munkája a garanciája annak, hogy az 1976-ban született francia író, színész, dramaturg, forgatókönyvíró, Tristan Petitgirard komédiája hazai poénokkal fűszerezetten szólaljon meg a színpadon.

Pécsi Harmadik Színház