Válásguru sztárszereposztásban!

A nézők és a kritikusok egybehangzóan rajonganak a Rózsavölgyi Szalon 2022 decemberében magyarországi bemutatóként műsorra tűzött produkciójáért, a Válásguruért, amely szeptember 18-án és 19-én este 7 órakor színházunkban is látható lesz. Őze Áron rendezte ezt a fergeteges humorú és fordulatos cselekményű francia vígjátékot, amely Brasch Bencének, Ullmann Mónikának és Józan Lászlónak kínál kiváló játéklehetőséget. Élnek is vele.

A történet mai, és csak első hallásra tűnhet abszurdnak, hogy a szakítás diszkrét bája kínál jövedelmező üzletet Eric, a „válásguru” számára. Ügyfelei megbízásából ugyanis azt vállalja, hogy helyettük mondja ki a végső szót és hagyja el azok párját. Válást közvetít. Virágot visz az elhagyott nőknek, hagyja, hogy sírjanak a vállán, a kirúgott férfiakkal pedig közösen szidja a szerelmet. Mígnem egyszer a sors különös játéka folytán váratlan helyzetben találja magát. Épp új ügyfele, Quentin nevében készül a megrendelt szakításra, ám amikor megérkezik a nőhöz a szokásos csokorral, és az ajtó kinyílik, Eric azzal szembesül, hogy régi szerelméhez, Chloéhoz rendelték ki, aki évekkel ezelőtt magyarázat nélkül távozott az életéből. Hirtelen minden összekuszálódik. Elindul egy nagy társasjáték, s közben egyre érzelmesebbé és szórakoztatóbbá válik a szakítópróba.

Nemlaha György és Kiss Kornélia fordítása, továbbá Karácsony Ágnes dramaturgi munkája a garanciája annak, hogy az 1976-ban született francia író, színész, dramaturg, forgatókönyvíró, Tristan Petitgirard komédiája hazai poénokkal fűszerezetten szólaljon meg a színpadon.

Közönségünk előtt pontosan ismert, hogy 2022/2023-as évadunk sajnos nemcsak a művészi munkáról, hanem a fennmaradásért, színházunk további működéséért folytatott gigászi küzdelemről is szólt. E rendkívül nehéz időszak műsorváltoztatásra is kényszerített minket, le kellett mondanunk egyik tervezett előadásunkról, Egressy Zoltán: Szarvas a ködben című drámájának ősbemutatójáról. Így a Rózsavölgyi Szalon előadását 2022/2023-as évadunk bérletes nézői az elmaradó Egressy-mű helyett tekinthetik meg, bérletük negyedik produkciójaként:

az Örkény-bérletesek 2023. szeptember 18-án este 7 órakor,

a Déry-bérletesek 2023. szeptember 19-én este 7 órakor.

Kérjük, hogy bérleteiket mindenképpen hozzák magukkal az előadásra!

Tristan Petitgirard: Válásguru

Cloé                Ullmann Mónika

Eric                 Brasch Bence

Quentin           Józan László

 

Díszlettervező: Enyvvári Péter

Dramaturg: Karácsony Ágnes

Fordító: Nemlaha György, Kiss Kornélia

Jelmeztervező: Kiss Fabióla

Rendezőasszisztens: Herpai Rita

Rendezte: Őze Áron

A másfél órás egyfelvonásost 12 éven felülieknek ajánljuk.

Pécsi Harmadik Színház