VÁLTSON BÉRLETET!

BÉRLETAJÁNLÓNK a 2022/2023-as évadra:

Decemberre tervezett premierünk Spiró György: Csirkefej című darabja lesz, melyet másodszor vesz elő színházunk. 1988-ban Bódis Irén, Görög László és Sipos László főszereplésével országos visszhangot keltett produkciónk, a szakma kitüntető figyelme is ráirányult, mértékadó kritikusok egyöntetű véleménye szerint Vincze János rendezése a dráma egészen új rétegeit tárta fel. Az a Csirkefej előadás azért is volt mérföldkő számunkra, mert vele született meg a Pécsi Harmadik Színház. Spiró drámája több mint három évtized múltán sem veszített aktualitásából, sőt! Ezért most egy teljesen új szereplőgárdával tűzzük műsorunkra.

Másik saját bemutatónk Egressy Zoltán: Szarvas a ködben című vadonatúj színműve lesz, melyet az író saját regényéből dolgoz át színpadra, kifejezetten teátrumunk megbízásából. Ezt ugyancsak a Jászai-díjas Vincze János állítja színpadra, 2023 tavaszán. A darab különös világba kalauzol minket a főhősnő, Mátyás Anna történetén keresztül. Képzelet és valóság vegyül a szívszorító történetben, melynek végkifejlete meglepő fordulatot vesz.

A jelentős értékeket felmutató, határon túli teátrumokat befogadó Határtalan város–Határtalan színház sorozatunkban két olyan társulatot látunk vendégül, melyekkel a legrégebbi és legszorosabb szakmai kapcsolatot ápoljuk.

Fotók: Eöri Szabó Zsolt #eorifoto

A beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Örkény István: Tóték című tragikomédiáját hozza el Vidnyánszky Attila rendezésében, parádés szereposztásban. Sokak szerint az őrnagyot megformáló Trill Zsolt alakítása minden túlzás nélkül vetekszik Latinovits Zoltánéval, aki a darab 1967-es ősbemu-tatójának és a Fábri Zoltán által rendezett legendás filmnek is főszereplője volt. A IX. Pécsi Országos Színházi Találkozón Trill Zsolt kapta a MASZK  színész zsűrijétől a legjobb férfialakítás díját. Tótnéként Szűcs Nelli, a tűzoltóparancsnokot életre keltő Tóth László és a postást játszó Rácz József is emlékezetes szerep-formálással ajándékozza meg a közönséget a beregszásziak emblematikus előadásában.

Az Aradi Kamaraszínháznak Tapasztó Ernő rendezésében a Szegedi Pinceszínházzal közösen létrehozott új, formabontó produkciója, Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak sodró lendületű, abszurd, élőszereplős bábjátékként eleveníti meg Csokonai több mint 220 éves alkotását, az első magyar tündérbohózatot, melyben az eredeti dalszövegek egy Bach-menüett dallamaira szólalnak meg, élőzenei kísérettel.

Előadásukkal a 27. Nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon Tapasztó Ernő a legjobb rendezés, Gerner Csaba a legjobb férfialakítás díját nyerte el, ugyanő a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján a legjobb férfi mellékszereplő, Éder Enikő a legjobb női mellékszereplő díját kapta. E produkciónak ítélték a 12. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó fődíját is.

A bérlet ára: 13.000 Ft

 A bérletárusítást 2022. szeptember 6-án kezdjük.

Az előző évadra érvényes bérlethelyeiket szeptember 29-ig tartjuk fenn, utána bárki számára megvásárolhatók lesznek.

 Érdeklődni: 30/336-1560

Jegypénztárunk 2022. szeptember 6-tól hétfőtől csütörtökig 10-18 óra között tart nyitva.

 

SZÍNHÁZUNK A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA.

Pécsi Harmadik Színház