Teremtésmese Écsi Gyöngyitől

Mesemondónak nevezi magát, pedig ha színpadra lép, Écsi Gyöngyi igazi varázslóvá válik: szempillantás alatt bűvkörébe vonja közönségét, ízes palóc beszédével, egyéniségének utánozhatatlan bájával, történeteinek játékosságával hamar megnyeri szívünket. Május 2-án és 3-án ismét Teremtésmese című előadásával érkezik a Pécsi Harmadik Színházba.

,,Amikor az Úr úgy döntött, hogy megteremti az embert, felékesítette számára az eget és a földet. Ádám gyönyörködött az életben, de  társ nélkül csak szomorkodott, ezért kapta meg az Úrtól Évát. A Kígyó sem volt veszteg. Vajon mi minden kell ahhoz, hogy ők ketten, a Férfi és a Nő boldogan élhessenek egymás mellett?” – ennek jár utána Écsi Gyöngyi a Teremtésmesében. A szlovákiai mesemondó varázslatos egyénisége (A világ kenyere, Az élet és halál vize, az Angyalbárányok, a Szőlőszem Kálmán és a Gyertek velünk Betlehembe! című énekes-bábos interaktív előadás után) ezúttal is léleknyitogató élményt ígér kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Az előadásban ötvöződik a bábjátékos-népdalénekes-mesemondó szerep. A mese egyes elemeiből kirajzolódnak az évezredes magyar lelkiséget meghatározó irányvonalak, és képet festenek a keresztyén létformában máig életben maradó népi bölcsességről.

A Teremtésmese májusban 3 alkalommal: 2-án délelőtt 10 és délután 3 órakor, 3-án pedig délelőtt 10 órakor lesz látható a Pécsi Harmadik Színházban.