Táncórák a Rózsavölgyitől

Szellemesen szórakoztató színdarab, díjnyertes alakítások, nagy sikerű előadás – dióhéjban így jellemezhetjük a Rózsavölgyi Szalon 2018-ban magyarországi bemutatóként létrehozott, s azóta is töretlen sikerrel játszott Táncórák című előadását. A romantikával átszőtt, de nagyon is elgondolkodtató történetet (melyet alkotói 12 éven felülieknek ajánlanak), Dicső Dániel rendezésében, Ullmann Mónikával és Józan Lászlóval a főszerepben két alkalommal tűzzük műsorunkra 2022. március 2-án (Örkény-bérlet) és 3-án (Déry-bérlet) este 7 órakor.

Mark St. Germain amerikai drámaíró 2014-ben írt műve két sebzett ember különös története. Senga és Ever szomszédok. Még sosem találkoztak. Mindketten bezárkóztak saját világukba. Senga élete a tánc, de egy balesetben súlyosan megsérült, az orvosok szerint soha többé nem táncolhat. Ever autista, különös intellektusú fiatalember, aki nehezen teremt kapcsolatot másokkal. Ám Ever egy napon mégiscsak becsönget Sengához, s arra kéri, hogy tanítsa meg táncolni. Ahogy lépésről lépésre (átvitt és konkrét értelemben egyaránt) megismerik egymást, önmagukkal is szembesülnek; külön-külön és közösen is megpróbálnak „kitáncolni” a maguk komfortzónájából, amelyben jó ideje éldegélnek. A két remek színész: Ullmann Mónika és Józan László érzékeny játéka az előadás sikerének garanciája. Alakításukat a 2019-es VIDOR Fesztiválon a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjjal jutalmazták.

A Táncórák előadás azon túl, hogy ajtót nyit az autisták világára, egyben el is gondolkoztat: mégiscsak közös ez a világ, amelyet ki így lát, ki úgy, hiszen mindenki másképp egyforma.

Fotók: Gordon Eszter

Örkény-bérleteseink március 2-án, Déry-bérleteseink másnap, 3-án este 7 órakor láthatják a produkciót, melyre jegyek csak korlátozott számban kaphatók, 3500 forintért. Érdeklődni a 30/336-1560-as számon lehet.

Pécsi Harmadik Színház