Plakátjaink a Nick Galériában

Pinczehelyi Sándor grafikusművész gazdag és szerteágazó alkotótevékenységének egyik fontos, nemzetközileg is elismert vonulata a plakáttervezés. Kulturális rendezvények, művészeti fesztiválok, konferenciák és kiállítások emblematikus plakátjai fűződnek a nevéhez. És színházi előadásoké! Megtiszteltetés számunkra, hogy az elmúlt évadokban a Pécsi Harmadik Színház bemutatóihoz, a Vincze János rendezésében műsorunkon lévő kortárs drámákhoz is ő tervezett művészi plakátot. Ráadásul ajándékként, ezzel támogatva a teátrumunkban folyó munkát.

A 2016-os POSZT-on két díjat nyert Piszkavas előadás mellett Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker?, Örkény István: Kulcskeresők és Émile Ajar: Előttem az élet című darabját hirdethetjük Pinczehelyi Sándor alkotásaival. Nagy büszkeség, hogy ezek is láthatók a Nick Galériában június 6-án nyílt tárlaton, mely a pécsi grafikus 2000-2018 között készült munkáiból nyújt bő válogatást. Sőt, őszre tervezett bemutatónk, Schwajda György: A szent család című komédiájának ihletésére született munkája is helyet kapott a régebbiek mellett.

Érdekesség, hogy a közönségünk által ismert plakátok társaságában bemutatja azokat a terveket is, amelyeket ugyanahhoz a produkcióhoz készített. A Király utca 1-ben lévő galériában június 24-ig keddtől vasárnapig 14-22 óra között tekinthetők meg Pinczehelyi Sándor alkotásai.