Oszlopos Simeon

,,Ez a történet a Harmadik Színház bemutatóján új színezetet kapott, pontosabban a hangsúlyt elsősorban a mindennapi gonoszságok kapták…. A színjáték mostani értelmezésének fő erénye a gonoszság sokszínűségének, hulláma tovaterjedésének és elsöprő erejének bemutatásában rejlik, s mindezt igen jó színészi alakítások (közülük is ki kell emelni Ottlik Ádám, Füsti Molnár Éva és Vlasits Barbara játékát) teszik érzékletessé” – írja legújabb előadásunkról szóló kritikájában Mészáros B. Endre az Új Dunántúli Napló hasábjain. Sarkadi Imre: Oszlopos Simeon című drámáját a Jászai-díjas Vincze János rendezésében mutattuk be 2019. decemberében, s játsszuk azóta nagy sikerrel.

Sarkadi befejezetlenül maradt művének nem egy hagyományos értelemben vett, jól elmesélhető történet, sokkal inkább egy (ön)pusztító belső cselekvéssor áll a középpontjában. Az illúzióvesztett értelmiség közérzeti válságát, vívódását, reményvesztettségét mutatja meg, ma is rendkívüli erővel ható eszközökkel.

Fotók: Komlós Attila

 

Az író életművének e különleges alkotását márciusban két alkalommal: 1-én és 18-án este 7 órakor tűzzük műsorunkra Ottlik Ádámmal a főszerepben, aki eddigi prózai feladatainak egyik legjelentősebb szerepformálásával ajándékozza meg a közönséget.

Jegyinformáció: 30/336-1560

 

Szereplők

Kis János        OTTLIK ÁDÁM

Vinczéné         FÜSTI MOLNÁR ÉVA Jászai-díjas

Zsuzsi             VLASITS BARBARA

Bálint              LÁSZLÓ CSABA

Jób                  BÁNKY GÁBOR Jászai-díjas

Müller             GÖTZ ATTILA

Postás             TATAI GERGŐ

Játéktér: Vata Emil és Vincze János * Jelmez: Hammer Edit * Hang, fény: Szabó Gyula Technikai munkatársak: Adonics Attila, Herda János, Kolonics Gábor, Szabó Lívia

A rendező munkatársa: Tatai Gergő

Rendezte:

VINCZE JÁNOS

Jászai-díjas

 Az előadás létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma  és a Magyar Művészeti Akadémia  támogatta. Sarkadi Imre örököseinek engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!