Ájlávjú: zenés randevú

Az Ájlávjú, e világszerte nagy sikerrel játszott mű, mely Joe DiPietro szövegkönyve és dalszövegei alapján Jimmy Roberts zenéjével született, örök érvényű témát jár körül: a férfi-nő viszony ezernyi árnyalatát mutatja meg a párkapcsolatok hétköznapi helyzeteinek – sokszor görbe – tükrén keresztül; megannyiszor humoros, szórakoztató megközelítésben, máskor megrendítő módon.

 

E mű színrevitelével debütált rendezőként Götz Attila, a Pécsi Harmadik Színház több előadásának szereplője, aki játszik is az előadásban. A kétfelvonásos produkció 9-9 jelenetet sorakoztat egymás után, ezekben a négy szereplő (Stubendek Katalin, Kusnyér Anna, P. Petőcz András és Götz Attila) közel hatvan figurát kelt életre, ettől filmszerűen pergőnek érezzük azt.  A darab zenei világa roppant sokszínű: a szinte operai igényű dalok stílusa a swingtől a tangón, a gospelen és a kantátán át a rock and rollig ível, s komoly énekesi teljesítményt követel. Előadásunk élő zenei kísérettel valósul meg, professzionális hangszeres muzsikusok (Adorján Zsófia, Baksa Péter, Bánky Géza, Szabó Dóra Karola) közreműködésével, Bókai Zoltán zenei vezető irányításával. A nagyszerű színészi alakítások mellett ez jelentősen emeli produkciónk művészi értékét és rangját, akárcsak Molnár „KECSO” Zsolt koreográfiája. A Pécsi Balett Harangozó-díjas művésze olyan mozgásvilágot teremtett a szereplők számára, amely a színészi teljesítménnyel egyenrangú alkotóelemévé nő az előadásnak.

Fotók: Komlós Attila

Legközelebb 2022. november 16-án este 7 órakor várjuk Önöket színházunkba, erre a zenés randevúra!

Belépők a pénztárunkban (Hajnóczy u. 41.) hétfőtől csütörtökig 10-18 óra között vásárolhatók, de elérhetők honlapunkon (www.pecsiharmadikszinhaz.hu) és a Jegy.hu oldalon keresztül is. Jegyfoglalás a pénztár nyitvatartási idejében a 30/336-1560-as számon lehetséges.

Pécsi Harmadik Színház