Októberi szemezgető

Sok újdonságot hoz színházunkba az október. A magyar származású, Párizsban élő írónő, Yasmina Reza világhírű komédiája, Az öldöklés istene egy napon, két alkalommal lesz látható színházunkban. A Kultúrbrigád és az Átrium közösen jegyzi az előadást. A történet két kisgyerek összeverekedésének apropóján lelep­lező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog. A szülők tisztázni szeretnék, mi is történt a játszótéren a fiaik között, ám ehelyett sötétebbik énjük tör felszínre. Bereczki Csilla rendezésében Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Péterfy Bori és Szikszai Rémusz remekel.

 Fotó © Mészáros Csaba    

Moravetz Levente rendezésében, Rácz Jánossal a főszerepben elevenedik meg nagyszínpadunkon a Legyetek jók, ha tudtok című olasz filmből is jól ismert történet, amely Néri Szent Fülöpről szól, s az 1500-as évek Rómájában játszódik. Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel egy düledező templomban. Koldulással teremt elő számukra élelmet, ruhát, s mindent, ami a túléléshez szükséges. Végtelen türelemmel és odaadással foglalkozik velük. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben a pap jóságos, alázatos és szeretetteljes ténykedése miatt…

Mándy Ildikó Társulata ebben az évadban is különleges produkcióval jelentkezik. A macska neve című táncszínházi előadás nemcsak a mozgás nyelvén, hanem prózai jelenetek során át is mesél e különös, misztikus tulajdonságokkal is felruházott lényről.

 

Nagyobbacska ovisoknak és kisiskolásoknak ajánljuk a Csibész Csabi című interaktív koncertmesét, amely Tamás Éva és muzsikustársainak közreműködésével vonja be a közös játékba a gyerekeket.

Sikeres, saját előadásaink közül októberben  műsorunkon lesz Székely Csaba fekete komédiája, a Bányavirág; legutóbbi bemutatónk, Émile Ajar regényének színpadi adaptációja, az Előttem az élet; és a 2016-os POSZT-on két díjjal is elismert Piszkavas, a kortárs ír szerző, Martin McDonagh drámája is. A Vincze János rendezte produkciók főbb szerepeiben Bacskó Tünde, Füsti Molnár Éva, Tamás Éva, László Csaba, Tatai Gergő, Bánky Gábor, Götz Attila és Németh János nyújt emlékezetes alakítást.

 

A könnyed szórakozásra vágyóknak a Horváth Krisztián – Moravetz Levente szerzőpáros Örömlányok végnapjai című zenés vígjátéka az  ígér kellemes perceket.

Válogasson, szemezgessen, jöjjön!

október 3., szerda 10:00 Csibész Csabi nagyszínpad jegyvásárlás
október 3., szerda 15:00 Csibész Csabi nagyszínpad jegyvásárlás
október 4., csütörtök 18:00 a Kultúrbrigád-Átrium vendégjátéka
Yasmina Reza: Az öldöklés istene
nagyszínpad jegyvásárlás
október 4., csütörtök 21:00 a Kultúrbrigád-Átrium vendégjátéka
Yasmina Reza: Az öldöklés istene
nagyszínpad jegyvásárlás
október 8., hétfő 19:00 Mándy Ildikó: A macska neve nagyszínpad jegyvásárlás
október 14., vasárnap 15:00 Legyetek jók, ha tudtok nagyszínpad jegyvásárlás
október 14., vasárnap 19:00 Legyetek jók, ha tudtok nagyszínpad jegyvásárlás
október 15., hétfő 19:00 Székely Csaba: Bányavirág kisterem jegyvásárlás
október 16., kedd 19:00 Émile Ajar: Előttem az élet kisterem jegyvásárlás
október 18., csütörtök 19:00 Martin McDonagh: Piszkavas kisterem jegyvásárlás
október 25., csütörtök 19:00 Émile Ajar: Előttem az élet kisterem jegyvásárlás
október 27., szombat 15:00 Horváth Krisztián – Moravetz Levente: Örömlányok végnapjai nagyszínpad jegyvásárlás
október 27., szombat 19:00 Horváth Krisztián – Moravetz Levente: Örömlányok végnapjai nagyszínpad jegyvásárlás
október 28., vasárnap 15:00 Horváth Krisztián – Moravetz Levente: Örömlányok végnapjai nagyszínpad jegyvásárlás