Francia rúdugrás
Rendezte: Mohácsi István:
A szexuál-parapszichológus guruhoz egy viharos éjjelen két fiatal pár érkezik, hogy rendbe tegyék az omladozó kapcsolatukat. A keresztül-kasul bonyodalmas ötöshöz nemsokára egy vadító hatodik is kapcsolódik, így készen áll a szextett: és ez az együttes nem ismeri a kéziféket.
Egy sodró lendületű, és még fülledtebb erotikájú komédia a párkapcsolatokról, a szex titkos szabadkőműveseiről, és magáról a szexről azoknak, akiknek kevés a Káma Szútra. Egy darab arról, amit még a chatszobában sem mersz megbeszélni, és talán még az is kiderül, hogy milyen küzdősport is az a francia rúdugrás
Hajítsd el Cosmót, kapcsold ki a pornót, és irány a Centrál Színház! Már persze ha meg akarod tudni, hogy mit akar a nő és mit a férfi, ha felszikrázik, vagy épp megszűnni kezd köztük a kémia.
A darab hat emberről szól – férjekről és feleségekről, akik különböző nehézségek és félreértések árán lesznek egymáséi. Emellett beletekintünk házasságok bugyraiba, rácsodálkozunk a pszichológia mindenhatóságára, és még azt kiderítjük, hogy milyen sport is a francia rúdugrás.

Az előadás időtartama 2 óra 30 perc 2 felvonásban | Jegyár: Ft

A fénykép feltöltés alatt

Szereplők:

Roskovics Ákos
Ráth Zsuzsa
Goldmark Ernő
Csemegi Kati
Bíró Gyula
Székács Anikó
Pál András
Herczeg Adrienn
Felhőfi Kiss László
Kovács Patrícia
Urbán Tibor
Szabó Vera
  • A rendező barátja: Róbert Gábor
  • Díszlet: Fodor Viola
  • Jelmez: Remete Krisztina
  • Asszisztens-súgó: Nagy Dóra
  • Produkciós vezető: Gáspár Anna
Galériák
Kritikák, interjúk

7ora7.hu

Sokan vannak, akik azért mennek színházba, hogy két-három órára elfeledkezzenek a saját gondjaikról, hogy nevessenek és szórakozzanak. Számukra a Francia rúdugrás ideális választás lehet.

Tömegsport – Turbuly Lilla

hetivalasz.hu

Mohácsi komédiája vékony határon egyensúlyoz, de nem céltalanul frivol, és egy percig sem alpári. A stílus még az első felvonásban a legvisszafogottabb, ám a feszültség folyamatosan növekszik, a második részben már elszabadulnak a vágyak és az indulatok: úgy tűnik, minden végzetesen összekavarodik, ám a végkifejlet kifejezetten frappáns. A Francia rúdugrás könnyed, arcizmokat megdolgoztató esti szórakozás, kiváló alakításokkal – szigorúan tizennyolc éven felülieknek.

A bűvös hatos — Kézdi Beáta

olvassbele.hu

ezzel a szextett névvel jelölt bohózattal a legjobb hagyományokat folytatja. A francia bohózatét, a Molnár Ferenc-i csavarásokat, Nádasi László, Vadnay, Rejtő iskoláját. Sikerül teljesen maivá formálnia a helyzeteket — és ez igen nagy erény.

Horizontális sportok — Bedő J. István

A téma mai, a stílus humoros, egyik „képkocka” követi a másikat. Ez is volt a cél, hisz Mohácsi azt szerette volna elérni, hogy a tévéhez szokott néző egy másodpercig se unatkozzon. Miért is tenné, ha önmagát látja? … Humorral és nem alpári stílusban beszél olyan szexuális problémákról, amiket még a párok maguk előtt sem mernek beismerni, illetve olyan élethelyzetekről, mely egy-egy kapcsolatot válságba sodornak.

Beltéri rúdugrás — Mikola Orsolya

kultura.hu

A szerző nem árul zsákbamacskát, már a címben többszörös a frivol utalás. A műfaj, a szextett a zenében egyszerű, hat hangszerre íródott művet jelent, itt a hat szereplő megvan ugyan, de a szex egyértelműen a matematikai egyezésnél fontosabb motívum. KRITIKA Ugyanígy, míg a rúdugrás eredetileg bravúros sportág, itt egészen másféle rúdról van szó, amit a francia jelző csak még kihívóbban jelez. Nincs tehát félrevezetés, aki elmegy megnézni az előadást – ezúttal a Centrál Színházba -, pikáns élményekre számít.

Hatan az ágyban – Mikes Éva


Pécsi Harmadik Színház