Mese-ősbemutató horvátul

Horvát nyelvű gyermekelőadás magyarországi ősbemutatójának ad otthont színházunk május 4-én: az eszéki Teatar to go és a Pécsi Horvát Színház közös produkcióját láthatják az érdeklődők.

Marta Mekovec de Carvalho: Majstori (Mesteremberek) című meséje Leopold mesterről és inasáról, Ivekről szól, akik azt a megbízatást kapják, hogy közlekedési lámpával biztosítsák a forgalmi rendet az iskola előtt. Leopold mester egy zseni, de egoista és hencegő is; az inasa, Ivek szorgalmas, ám kissé ügyetlen. Ők ketten számtalanszor kerülnek kilátástalannak tűnő és szorongatott helyzetbe, melyek megoldásához a közönség soraiban helyet foglaló gyerekek segítségére van szükségük. Az interaktív produkció játékosan vezeti rá a kicsiket a közlekedésben való felelősségteljes viselkedésre, miközben az önbizalmukat is erősíti.

A horvát mesét Goran Smoljanović állította színpadra, aki az egyik főszereplőt, Leopold mestert is játssza; Iveket, a segédet Dejan Fajfer kelti életre. A magyarországi ősbemutató május 4-én lesz, aznap két alkalommal is műsorra tűzzük a darabot: délelőtt fél tízkor és délután kettőkor.