Kedves Nézőink, Bérleteseink!

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2017. szeptember 7-i döntése nyomán a Pécsi Harmadik Színház a jövőben a Pécsi Nemzeti Színház szervezeti keretein belül működik. Ez a 2017/2018-as évad művészeti tartalmában nem jelent változást, továbbra is jelenlegi székhelyünkön (Pécs, Hajnóczy u. 41.) várjuk kedves közönségünket, a meghirdetett programmal. Kínálatunk idén is műfajilag sokszínű, tartalmában változatos, minőségében jelentős értéket képviselő produkciókból, saját bemutatókból és hazai, valamint határon túli vendégjátékokból áll.

2018 tavaszán mutatjuk be Schwajda György: A SZENT CSALÁD című komédiáját igazgatónk, a Jászai-díjas Vincze János rendezésében. E műve olyan abszurd komédia, amelynek a mélyéről egy ember tragédiája sejlik föl. Ugyancsak Vincze János rendezésében, Füsti Molnár Éva Jászai-díjas színművész főszereplésével tervezzük Visky András: JÚLIA – párbeszéd a szerelemről című darabjának műsorra tűzését is.

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb színházi eseményeként emlegetett határon túli előadást, a Bartis Attila által írt és színpadra állított RENDEZÉS című produkciót a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata hozza el nézőinknek 2017. november 6-án és 7-én. A kritika lebilincselően izgalmas előadásként méltatja, mely tobzódik a nagyszerű fordulatokban, pergő jelenetekben, a látszólag egyszerű, de roppant súlyos és egy sokat tapasztalt ember bölcsességét tükröző párbeszédekben. A veszprémi Pannon Várszínház társulata A BUNKERRAJZOLÓ című zenés játékkal jelentkezik Vándorfi László rendezésében 2017. november 20-án és 21-én. A Vad Fruttik zenekar dalaival megszólaló előadás arra keresi a választ, hogy van-e kiút egy pszichésen beteg családból, reménytelen társadalmi helyzetből a drog, az alkohol, a nihil poklain túl?

 A Mucsi Zoltán és Scherer Péter nevével fémjelzett, sajátos világlátású és humorú előadások közül az EZTRÁD című ,,zenés alternatív társadalomkritika” teszi próbára az új évadban nézőink nevetőizmait. A 2016-os Vidor Fesztivál különdíjas produkciója sok humorral, zenével, ironikus poénáradattal tart elénk görbe tükröt. Szűcs Nellit még a beregszászi teátrum vezető színészeként, sok kitűnő előadásban ismerte meg nálunk a publikum az elmúlt évtizedben.  A Jászai-díjas, érdemes művész – immár a Vidnyánszky Attila vezette budapesti Nemzeti Színház tagjaként – egyszemélyes produkcióval állít emléket a XX. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének, FEDÁK SÁRInak. A primadonnának, akiért rajongtak Pesttől New Yorkig, akit méltán ünnepeltek, majd méltatlanul félreállítottak.

 

Sikeres, saját produkcióink közül továbbra is repertoáron marad Székely Csaba komédiája, az 50. előadásán túl lévő Bányavirág; a hasonló szériát megért Ibusár-megállóhely című zenés huszerett Parti Nagy Lajos szövegével és Darvas Ferenc dalaival; Örkény István klasszikusa, a Kulcskeresők, Görgey Gábor korai abszurdja, a Komámasszony, hol a stukker?, továbbá a 2016-os POSZT-on két díjat nyert Piszkavas előadás, és az elmúlt évad legfrissebb bemutatója, Émile Ajar: Előttem az élet című regényének színpadi adaptációja. Az idén 70 esztendős humorista, Nagy Bandó András Mondj igazat és valódit! című új szerzői estjével jelentkezik; a negyed százada alakult szegedi alternatív színházi csoport, a Perovics Zoltán vezette Metanoia Artopédia újra figyelemfelkeltő produkciót hoz.

 

A gyermekeknek óvodás kortól a kisiskolás korosztályig kínálunk értékes előadásokat, köztük a Csibész Csabi című interaktív koncertmesét, melyet országszerte több helyütt is játszunk. A magával ragadó felvidéki énekes-mesemondó, Écsi Gyöngyi 2018 tavaszán legújabb, Az elveszett bárány című, somogyi népmesét feldolgozó interaktív zenés játékával örvendezteti meg a gyerekeket és a pedagógusokat. A kifejezetten középiskolásoknak szánt tantermi színházi programunk Kai Hensel: Klamm háborúja című monodrámájával ugyancsak folytatódik. A zenés vígjátékok kedvelői a Moravetz Levente – Horváth Krisztián szerzőpáros produkcióinak örülhetnek.

Színházunkban a bérletárusítás szeptember 18-tól október 31-ig tart, pedagógusoknak és nyugdíjasoknak kedvezményt is kínálunk. Szeretettel invitáljuk kedves jelenlegi és leendő bérleteseinket, nézőinket, érdeklődőinket!