Így tervezünk mi

Amilyen gyorsan eltelt az évad, olyan hamar elrepül a nyári szünet is, ezért a kulisszák mögött ezekben a hetekben tovább folyik a munka, a következő szezon tervezése, előkészítése. Sok ötletünk van arra, miként tudnánk az előzőhöz hasonlóan 2017/2018-ban is értékes előadásokban bővelkedő, műfajilag is változatos programot kínálni kedves közönségünknek. Ennek kialakításában igyekszünk nézőink elvárásainak is teret engedni, ezért közkívánatra szeretnénk meghívni a Nézőművészeti Kft.-től egy olyan produkciót, az EztRád-ot, melyben a rendkívül népszerű Kapa-Pepe páros, azaz Mucsi Zoltán és Scherer Péter újra színpadunkra léphet. Ugyancsak kiemelt érdeklődés kísérte az elmúlt ősszel a Pannon Várszínház nagyszabású zenés játékát, mely Máté Péter dalai köré szőtt szép történetet, így a Vándorfi László vezette veszprémi társulatot is szívesen vendégül látnánk egy másik, hasonlóan sikeres bemutatójukkal, a Bunkerrajzolóval, amely a Vad Fruttik zenekar frontemberéről megjelent könyv nyomán készült, az együttes zenéjével. Az ilyen sokszereplős előadás mellett természetesen a legintimebb színházi műfajnak is helye van kínálatunkban. Szűcs Nellit – akit közönségünk az elmúlt tíz évben a beregszászi teátrum kiváló produkcióiban és a Viszockijról szóló kétszemélyes játékban Hobo partnereként is láthatott nálunk – ezúttal a 20. század egyik legjelentősebb magyar színésznőjének, Fedák Sárinak emléket állító egyszemélyes színházi estjével tervezzük meghívni a fővárosi Nemzeti Színházból. Ugyanígy műsorkínálatunkba illesztenénk az utóbbi idők legjelentősebb marosvásárhelyi előadásaként emlegetett bemutatót, Bartis Attila: Rendezés című darabját – ezzel egyúttal bővítve is a határon túli teátrumok körét, melyekkel az elmúlt évtized során, Határtalan város – Határtalan színház sorozatunkban megismerkedhettek nézőink. Ennek keretében az elbűvölő szlovákiai énekes-mesemondót, Écsi Gyöngyit is várjuk legújabb, interaktív gyermekelőadásaival.

Jövő évadunk kiemelt eseményei lesznek természetesen a saját bemutatóink. A kortárs magyar drámák sorát gazdagítva állít színpadra igazgatónk, Vincze János Jászai-díjas rendező két művet: Schwajda Györgytől A szent családot, továbbá Füsti Molnár Éva Jászai-díjas színművész főszereplésével tervezi Visky András: Júlia – párbeszéd a szerelemről című darabjának műsorra tűzését is.

Ily módon körvonalazódik 2017/2018-as évadunk műsorterve. Az, hogy végül mit sikerül megvalósítanunk, az anyagi lehetőségeinktől és pályázati sikereinktől is függ, de reméljük, hogy mindez csak egy alapprogram lesz, amit más értékes, izgalmas, újszerű és tartalmas előadással is sikerül gazdagítanunk a szezon során. S persze tovább játsszuk korábbi sikeres produkcióinkat, az 50. előadásán túl lévő Székely Csaba-komédiát, a Bányavirágot, a hasonló szériát megért Ibusár-megállóhely című zenés huszerettet Parti Nagy Lajos szövegével és Darvas Ferenc dalaival; az Örkény-klasszikus Kulcskeresőket, Görgey Gábor korai abszurdját, a Komámasszony, hol a stukker?-t, továbbá a 2016-os POSZT-on két díjat nyert Piszkavas előadást, és az elmúlt évad legfrissebb bemutatóját, Émile Ajar: Előttem az élet című regényének színpadi adaptációját.

Amint lehet, a végleges programmal és bérletajánlónkkal is jelentkezünk!