,,Önjáróvá lett az emberi hülyeség”

A markáns látványvilágú, egyéni hangvételű előadásokat létrehozó Metanoia Artopédia vendégszerepel nálunk október 29-én. A szegedi alternatív színházi csoport produkcióiban a szöveg, a zene, a tér és az erőteljes színészi jelenlét egyenrangúan fontos eleme a hatásnak.

Átütő erejű előadás Marosvásárhelyről

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb, határon túli előadásaként méltatja a kritika a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Rendezés című produkcióját, melyet maga az író, Bartis Attila állított színpadra. Ezt láthatja közönségünk november 6-án és 7-én este hét órakor.

Újra jön a Felhőcirkusz!

Az irodalom zeneisége, a muzsika játékossága és a mozgás költőisége ötvöződik Juhász Kata Társulatának Felhőcirkusz című előadásában, amely novemberben ismét hozzánk érkezik. Akrobatikus cirkuszi elemekkel vegyített kortárstánc, élőzenei kísérettel.

Kiútkeresés rockzenére

Van-e kiút egy pszichésen beteg családból, reménytelen társadalmi helyzetből a drog, az alkohol, a nihil poklain túl? – erről is szól A Bunkerrajzoló című előadás, melyet a Pannon Várszínház mutatott be Vándorfi László rendezésében. Az ütős téma a Vad Fruttik rockdalaival szólal meg.

Novemberi szemezgető

Hazai és határon túlról érkező, felnőtteknek és gyermekeknek szánt, megrendítő, elgondolkodtató és önfeledt szórakozást nyújtó előadás egyaránt szerepel színházunk novemberi kínálatában, így minden korosztály találhat benne kedvére valót. Íme, a részletek.

Momóék Szekszárdon

Legújabb bemutatónkkal, Émile Ajar: Előttem az élet című regényének színpadi adaptációjával is ellátogatunk a régió kisebb-nagyobb településeire ebben az évadban. A Magyarországi Német Színház (DBU) meghívására október 17-én 19.30-kor Szekszárdon játsszuk.

Elmarad az előadás!

Értesítjük kedves Nézőinket, hogy Nagy Bandó András 2017. október 11-re és 24-re meghirdetett, Mondj igazat és valódit! című önálló estje ELMARAD. A jegyek a vásárlás helyén visszaválthatók.

Váltson bérletet! Megéri!

Örkény- és Déry-bérlettel rendelkező és felnőtt bérleteink iránt érdeklődő kedves nézőink számára foglaltuk össze az alábbiakban a 2017/2018-as évad újdonságait, s a bérletvásárlással kapcsolatos tudnivalókat.

Díjnyertes Piszkavasunk újra műsoron!

Sikeres komlói vendégszereplésünk után színházunkban is láthatják az érdeklődők a tavalyi POSZT-on két díjjal jutalmazott Piszkavas előadást. Martin McDonagh drámája Vincze János rendezésében, Parti Nagy Lajos magyar szövegével, négy kiváló színészi alakítás révén nyújt emlékezetes estét.

Bányavirág: októberben csak egyszer!

Szenvedély és groteszk humor. Ahogy Székely Csaba látja Erdélyt. Keserű komédiája, a Bányavirág ötödik évadát kezdi színházunk repertoárján. A kritikusok szerint ez a legszenvedélyesebb alakításokból születő előadás. Túl a félszázas szérián, október újra műsorunkon! Csak egyszer: 12-én.