Gyászolunk

Megrendülten tudatjuk kedves közönségünkkel, hogy színházunk művészeti titkára, Muschberger Ágnes 2017. július 15-én váratlanul elhunyt. Temetése augusztus 3-án 14 órakor lesz a pécsi központi temetőben.

Így tervezünk mi

Sok ötletünk van arra, miként tudnánk az előzőhöz hasonlóan 2017/2018-ban is értékes előadásokban bővelkedő, műfajilag is változatos programot kínálni kedves közönségünknek. Ennek kialakításában igyekszünk nézőink elvárásainak is teret engedni.

Köszönet a közönségnek

Hamar eltelt ez az évad is, talán mert mozgalmas volt és értékes előadásokban, különleges vendégjátékokban gazdag. Közönségünk hűségesen kitartott mellettünk. Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket és egész évadon át tartó figyelmüket! Szép nyarat kívánunk!

Momo, a vidám kópé

Ki ez a fiú? – kérdezik sokan legújabb előadásunk láttán, a főszereplő nevét kutatva. Mert Momóként annyira más arcát mutatja, mint amilyennek megismerték korábban a Völgyhídban vagy a Piszkavasban. Tatai Gergő. Érdemes megjegyezni.

Háy-művel gyógyító színház

Háy János: A mélygarázs című regényéből készült zenés színházterápiás előadását mutatja be nálunk a tisztáSzínház június 19-én. A Miodragovits Vince vezette csoport rendszeresen jelentkezik a színház gyógyító erejét kihasználó produkciókkal. 

Komlón a díjazott Piszkavas

Színházunknak immár több évtizedes gyakorlata, hogy sikeres produkcióinkat nemcsak a székhelyünkön láthatják kedves nézőink, hanem Dunántúl-szerte sok helyütt. A tavalyi POSZT-on két díjjal jutalmazott Piszkavas előadást szeptember végén Komlón játsszuk.

Bandó hetvenkedik, az ország derűsödik

Noha csak ősszel lesz 70 éves, már tavasszal meglepi közönségét jubileumi műsorával Nagy Bandó András. A Karinthy-gyűrűs humorista, író és előadóművész önálló estje régi és új, évtizedeken átívelően aktuális és egészen friss írásokat egyaránt felvonultat.

Az évadban utoljára!

Minden jónak vége szakad egyszer, így 2016/2017-es évadunknak is. Májusban a szezon utolsó előadásait tartjuk sikeres produkcióinkból: az ötvenes szériát megért Ibusár-megállóhelyből, a díjhalmozó Piszkavasból és a frissen klasszikus Kulcskeresőkből.

Mese-ősbemutató horvátul

Marta Mekovec de Carvalho: Majstori (Mesteremberek) című meséjét láthatják nálunk a gyermekek az eszéki Teatar to go és a Pécsi Horvát Színház közös produkciójaként. A horvát nyelvű előadás magyarországi ősbemutatója május 4-én lesz.

Teremtésmese Écsi Gyöngyitől

Vajon mi minden kell ahhoz, hogy Ádám és Éva boldogan élhessenek egymás mellett? Erre keresi a választ Écsi Gyöngyi a Teremtésmese című énekes-bábos interaktív előadásban. A szlovákiai mesemondó ezúttal is élvezetes, tartalmas produkcióval érkezik hozzánk.