Tiszavirág: bátran a párkapcsolatokról

A Völgyhíd és a Klamm háborúja után újabb komplex színházi-nevelési program született a Pécsi Harmadik Színház és az Oberon Társulat együttműködésében Tiszavirág címmel, Ákli Krisztián drámapedagógus rendezésében. Régió-szerte láthatják majd a középiskolások.

Decemberi szemezgető

Jókai Anna első regényének színpadi adaptációja, a Fejünk felől a tetőt című előadás érkezik hozzánk Szentendréről december első napjaiban, majd a hónap közepén Vincze János rendezésében és Vári Évával a főszerepben mutatjuk be Schwajda György: A szent család című komédiáját.

Olvasópróba

Vári Éva Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész főszereplésével készülünk az évad első bemutatójára. Schwajda György: A szent család című komédiáját Vincze János rendezésében láthatja közönségünk december közepétől.

Veszprémből jön a Csinibaba

A Pannon Várszínház a legújabb előadásával érkezik hozzánk november 20-án és 21-én: Timár Péter Csinibaba című, 1996-ban forgatott, Márton Gyula által írt filmjének eredeti, színpadi változatával, a múlt század 60-as éveit idéző zenés-táncos játékkal.

Novemberi szemezgető

Két nagyszerű, sikeres vendégprodukció is helyet kap novemberi kínálatunkban, mely műfajilag is rendkívül színes lesz, hisz kultikus regény és film színpadi adaptációjától abszurd drámán át a zenés játékig minden megtalálható benne. Íme, a választék.

Heisenberg: a szerelem ereje

November végén egy vadonatúj Orlai Produkció vendégszerepel színházunkban, Simon Stephens: Heisenberg című drámája. Az egyfelvonásos mű hat jeleneten, stáción keresztül viszi végig a nézőt azon az úton, melyen két, merőben különböző ember egymásra talál.

Momo ismét a színen

Émile Ajar: Előttem az élet című, világszerte népszerűvé vált, kultikus regényének stúdiószínházi változatát Vincze János rendezésében mutattuk be Tatai Gergő, Füsti Molnár Éva, Götz Attila és Bánky Gábor főszereplésével. Most újra műsoron e sikerdarab!

Újra műsoron a Bányavirág

A 65. előadáson is túl, közkívánatra újra játsszuk Székely Csaba groteszk humorral megírt komédiáját. A kritikusok szerint ez a legszenvedélyesebb alakításokból születő Bányavirág előadás. Erről Ön is meggyőződhet november 6-án este 7 órakor. Jegyek már kaphatók!

Csibész Csabi Pécsett és Barcson

Új gyerekszereplőt avatunk Misnyovszki László személyében, aki interaktív koncertmesénkben október 3-án lép először közönség elé Brettner Benedeket és Keszthelyi Márkot váltva, miután ők ,,kinőtték” a szerepüket. Barcsra is elvisszük a produkciót.

A macskákról és rólunk

Új produkcióval érkezik Mándy Ildikó Társulata: prózai jelenetekkel tarkított, táncszínházi előadással, melyben a macskákról szóló történetek a mozgás, a felcsendülő zene és az elhangzó irodalmi részletek révén mesélnek e különc négylábúakról, s rólunk, emberekről.