EztRád-műsor Mucsiéktól

Mondhatnánk: közkívánatra, újra nálunk a humor nagyágyúi, a Mucsi Zoltán – Scherer Péter páros. Persze, nem csak ők ketten, hanem alkotótársaik is, akikkel tavaly mutatták be zenés produkciójukat, az EztRádot. Igen, így írják, de arról van szó, amit ,,kiejtés szerint” jelent: rövid zene-, ének- és táncszámokból, illetve prózai művekből álló színpadi egyvelegről, esztrádműsorról, igaz, sajátos szemszögből.

A nyolc éve alakult alternatív színházi csoportosulásnak, a Nézőművészeti Kft.-nek ez a tizenötödik bemutatója, ezen belül a Szkénével közösen létrehozott ötödik produkciója. Zenés alternatív társadalomkritika – ígéri az előadás alcíme. A nézővel való aktív játék sok humorral, de még több felkiáltó- és kérdőjellel másfél órába sűrítve mindarról, ami nap mint nap ömlik, zúdul ránk a különböző hírcsatornákból. ,,Nyomja a rádió, mondja a tévé, írja az újság, tudja a net. Súgja egy boltos, inti egy rendőr, te meg éppen, hogy észreveszed.
Állít az egyik, cáfol a másik, titkos a titkos, unja anyád. Érteni kéne, elmenni biztos, de akkor is ömlik majd ez rád… ezt rád…”
– hangzik el az előadásban, amely a próbák során a színészek rengeteg improvizációjából kristályosodott ki, miközben Dragomán György, Háy János, Tasnádi István és Vinnai András is a segítségükre volt.

 

A Prae.hu művészeti portál hasábjain Fabacsovics Lili ekként méltatja a produkciót: ,,Az EztRád sok mindenről akar beszélni, szinte minden ma aktuális témába bele-belekap, a migránsoktól kezdve Bud Spencer látásáig. Ez a csapongás jól jellemzi a kort, amelyről az előadás szól, amelyben a tévé előtt ülve gyakran kapcsolgatnak össze-vissza a nézők. Kifejezetten fontos témák közt csapongunk, nem túl mélyen, így nem is szájbarágósan. Finoman, humorosan, a közönség nagy részét megnevettetve – és ez jó.”

 

Ezenkívül azt garantálhatjuk, hogy Parti Nóra, Katona László, Kovács Krisztián, Molnár Gusztáv, Mucsi Zoltán és a legjobb férfiszínész kategóriában friss Comet-díjas Scherer Péter (aki az előadás rendezője is egyben) közönségünk humorérzékére apellálva, felejthetetlen élménnyel igyekszik megajándékozni mindenkit. Három alkalommal lépnek nálunk színpadra: 2018. január 9-én 19 órakor, továbbá január 10-én 17 és 20 órakor.