Egyszer, ezerért

Székely Csaba: Bányavirág című keserű komédiáját 2013 decemberében tűztük műsorunkra Vincze János rendezésében, s előadásunk a kritikusok egybehangzó véleménye szerint e mű legszenvedélyesebb színpadi megvalósítása. A főszereplőnek, László Csabának az ebben nyújtott alakítás, Vajda Iván megformálása hozta meg az országos ismertséget. Októberben csupán egyetlen alkalommal tűzzük műsorunkra e produkciót: 22-én este 7 órakor.

Örkény István ma is aktuális remekműve, a groteszk magyar drámák egyik legismertebb darabja a Kulcskeresők. Ebben az ró egy nemzetkarakterológiai vizsgálatot végez el, s olyan világot teremt, melyben az abszurditás magától értetődővé válik. Ezt az előadásunkat is egyetlen estén láthatják érdeklődő nézőink októberben: 21-én 19 órakor.

Fotók: Tóth László

Görgey Gábor drámái az 1960-as évek közepén új hangot képviseltek a hazai irodalomban. Egyik legmaradandóbb műve, a Komámasszony, hol a stukker? (1966) kapcsán mindennapjaink valóságának sorskérdéseire (szabadság és hatalom, egyén és hatalom, egyén és szabadság, fenyegetettség és tehetetlenség, egymásra utaltság és szolidaritás) kereshetjük a választ. Színpadunkon legközelebb október 30-án 19 órakor elevenedik meg e színmű, mely nem veszített aktualitásából az elmúlt ötven év alatt sem.

Most mindhárom előadásra 1000 forintért vásárolhatnak belépőt nézőink. A részletekről a 30/336-1560-as telefonszámon érdeklődhetnek.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!