Decemberi szemezgető

vadunk első saját bemutatójára készülünk, Schwajda György: A szent család című komédiáját a Jászai-díjas Vincze János rendezésében tűzzük műsorra december 12-én. E nagyszerű dráma főszerepében tér vissza teátrumunkba minden idők egyik legkedveltebb pécsi színésznője, a Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész, Vári Éva, akinek rangos díjakkal elismert alakításai máig élénken élnek közönségünk emlékezetében. Füst Milán, Örkény István és Spiró György sokrétű figuráit formálta már meg nálunk elementáris erővel a Boldogtalanok Húbernéjától a Tóték Mariskáján és a Macskajáték Orbánnéján át a Kvartett Feleség szerepéig. Most Schwajda főhőseként egy szeretetre éhes, esendő öregasszonyt kelt életre, s partnerei között régi játszótársak is lesznek Németh János, továbbá a Jászai-díjas Füsti Molnár Éva és Bánky Gábor személyében. Bacskó Tünde, Tamás Éva, László Csaba, Götz Attila és Tatai Gergő számára pedig most adatik meg először, hogy egy darabban szerepeljenek Vári Évával.

Értékes vendégprodukció is gazdagítja az esztendő utolsó hónapjának műsorkínálatát: Ivancsics Ilona és Színtársai játsszák két alkalommal a Fejünk felől a tetőt című előadást, amely Jókai Anna első, 1968-ban megjelent, 4447 című regényéből készült. A szentendrei társulat előadását a Jászai-díjas Kőváry Katalin rendezésében láthatja közönségünk.

Luigi Magni és Bernardino Zapponi: Legyetek jók, ha tudtok! című filmjéből is ismert a Néri Szent Fülöpről szóló történet, mely az 1500-as évek Rómájában játszódik. Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel egy düledező templomban. Koldulással teremt elő számukra élelmet, ruhát, s mindent, ami a túléléshez szükséges. Végtelen türelemmel és odaadással foglalkozik velük. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben a pap jóságos, alázatos és szeretetteli ténykedése miatt. Megindul hát az örök rangadó, a jó és a rossz küzdelme… A történetet Vajda Katalin írta magyar színpadra, az előadást Moravetz Levente rendezte.

A pécsi szerzőpáros, Horváth Krisztián és Moravetz Levente: Örömlányok végnapjai című zenés vígjátéka Fodor Zsóka, Dévényi Ildikó, Fábián Anita és Szőke Zoltán főszereplésével ígér felhőtlen szórakozást, decemberben három alkalommal is.

Válogasson, szemezgessen, jöjjön!

december 4., kedd 19:00 Jókai Anna: Fejünk felől a tetőtÖrkény-bérlet
Ivancsics Ilona és Színtársai vendégjátéka
nagyszínpad jegyvásárlás
december 5., szerda 19:00 Jókai Anna: Fejünk felől a tetőtDéry-bérlet
Ivancsics Ilona és Színtársai vendégjátéka
nagyszínpad jegyvásárlás
december 9., vasárnap 15:00 Legyetek jók, ha tudtok! nagyszínpad jegyvásárlás
december 9., vasárnap 19:00 Legyetek jók, ha tudtok! nagyszínpad jegyvásárlás
december 10., hétfő 19:00 Legyetek jók, ha tudtok! nagyszínpad jegyvásárlás
december 12., szerda 19.00 Schwajda György: A szent család

bemutató előadás

színpadterem
december 13., csütörtök 19:00 Schwajda György: A szent család színpadterem jegyvásárlás
december 14., péntek 19:00 Horváth Krisztián – Moravetz Levente: Örömlányok végnapjai nagyszínpad jegyvásárlás
december 18., kedd 19:00 Schwajda György: A szent család színpadterem jegyvásárlás
december 19., szerda 19:00 Schwajda György: A szent család színpadterem jegyvásárlás