Bandó hetvenkedik, az ország derűsödik

Novemberben tölti csak be, de már most hetvenkedik: Nagy Bandó András jubileumi önálló műsorát Két óra múlt hetvennel címmel a Pécsi Harmadik Színházban mutatta be az elmúlt hónapban. Májusban és júniusban újra közönség elé lép vele.

– Évek óta nem írtam és nem mutattam be klasszikus önálló estet, a lassan közelgő 70. születésnapom apropóján ültem neki, hogy jelezzem: még itt vagyok, van mondandóm, megmaradt a humorom, a közéleti érdeklődésem, és továbbra is csak a közönséggel értekező társalgó vagyok, és nem stand up-os poéngyártó kisiparos – vallja a Karinthy-gyűrűs humorista. – Műsoromban fölidézek néhány, mára igencsak aktuálissá vált régi írásomat (minek írjam újra azt, ami máig igaz?), szót ejtek az „emút70év”-ről,  az „emútátkos42év”-ről, az „emútnyócév”-ről, de (érthető okokból) legtöbbször  az „emúthétévről” esik majd szó, lévén jelenleg ez érint minket leginkább. Együttgondolkodásra és közösségivé váló derűre számíthatnak mindazok, akik akkor is nyitottak maradtak, ha elkötelezett hívei bármely politikai vonulatnak, és főként azok, akik nem zárkóznak be a maguk kis ideológiai burkába, hajlandók kilépni abból, a közönség egészével és velem együttgondolkodni, vagy ha tetszik: velem együtt gondolkodni.

 Fotók: Tóth László

Legközelebb május 23-án, majd június 12-én este 7 órakor várja a közönséget Nagy Bandó András, aki azt ígéri: teljesen azonos egyik est sem lesz, mert az elmondottak is hozhatnak rögtönzéseket, s a napi történések is akár estenként bővíthetik a már kész műsort. – Tele vagyok inspiratív feszültséggel, két és fél hónap munkálkodásának eredményét viszem színre, ismét úgy pörgök, mint 45 éve, amikor az első estemre készülődtem – véli a humorista.