Április 11.: „Bársony nesz inog”

A Pécsi Harmadik Színház évtizedek óta mutatja be hitelesen kortárs magyar szerzők műveit. Most ők is összefogtak, hogy segítsenek nekünk.

A költészet napján, április 11-én este 7 órakor rendhagyó műsorral várjuk az irodalomkedvelőket.  Balogh Robert író-költő meghívására érkeznek hozzánk  pályatársai, kortárs íróink, költőink, hogy újabb vagy régebbi szövegeikből, kedvenc kötetük verseiből, prózáiból, akár színházhoz kötődő alkotásaikból olvassanak fel egy-egy részletet. A fiatalok körében rendkívül népszerű modern műfajok egyike, a slam poetry is helyet kap az esten, sőt, zene is lesz, méghozzá Beck Zoli és a Szélkiáltó együttes két muzsikusának jóvoltából. Izgalmas, változatos, tartalmas összeállításra számíthat tehát, aki eljön, hogy velünk ünnepelje József Attila születésnapját. Ennyi kiváló kortárs szerzővel egy időben, egy helyen ritkán találkozhatunk mi, olvasók. Már emiatt sem érdemes kihagyni ezt a programot, amely középiskolások és egyetemisták irodalmi tanulmányainak bővítését, elmélyítését éppúgy szolgálja majd, mint a kortárs irodalmunk iránt érdeklődő igényes olvasók kíváncsiságának felkeltését. S aki a jelenlévők köteteit is magával hozza, nem távozik dedikáció nélkül!

A ,,Bársony nesz inog” című est a Színházmentő akció keretében valósul meg. Ezúton is köszönjük valamennyi közreműködőnek, hogy lemondott a tiszteletdíjáról, színházunk javára.

Plakát: Balogh Robert

Fellépők:
Zene: Beck Zoli, Szélkiáltó

Írók: Ágoston Zoltán, Aknai Péter, Balogh Robert, Csordás Kata, Egressy Zoltán, Kerékgyártó István, Kiss Georgina, Kiss Tibor Noé, Havasréti József, P. Horváth Tamás, Horváth Viktor, Meliorisz Béla, Mohácsi Balázs, Simon Bettina, Tóth Krisztina

Slam poetry: Kövér András (Kövi), Hetesi Júlia

Közreműködik: Bacskó Tünde

Az estet vezeti, szerkeszti: Balogh Robert

A belépők ára 2500 Ft

Jegyek vásárolhatók a Pécsi Harmadik Színház pénztárában (Hajnóczy u. 41.) hétfőtől csütörtökig 10-14 óra között, illetve elérhetők honlapunkon (www.pecsiharmadikszinhaz.hu) és a Jegy.hu oldalon keresztül is. Jegyfoglalás a pénztár nyitvatartási idejében a 30/336-1560-as számon lehetséges.

Pécsi Harmadik Színház