A szent család a szabadtérin!

Örömmel fogadva a Pécsi Nyári Színház felkérését, idei programkínálatukban nagy sikerű előadásunk, Schwajda György: A szent család című komédiája is látható lesz két estén a Káptalan utcai szabadtéri színpadon.

 

Szereplők:

Az anya: VÁRI ÉVA Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész

A nagyfiam: NÉMETH JÁNOS

A kisfiam: BÁNKY GÁBOR Jászai-díjas

A kislányom: TAMÁS ÉVA

Öcsi: GÖTZ ATTILA

Mariska: FÜSTI MOLNÁR ÉVA Jászai-díjas

Szászné: BACSKÓ TÜNDE

A nyomozó: LÁSZLÓ CSABA

A fiú: TATAI GERGŐ

Rendezte: VINCZE JÁNOS Jászai-díjas

Az 1985-ben napvilágot látott mű több mint három évtized múltán is húsbavágóan időszerű, és ennek a nagyszerű drámának a főszerepében tért vissza a Pécsi Harmadik Színházba minden idők egyik legkedveltebb pécsi színésznője, a Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész, a közönség által a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választott Vári Éva, akinek rangos díjakkal elismert alakításai máig élénken élnek nézőink emlékezetében.

Schwajda főhőseként egy szeretetre éhes, esendő öregasszonyt kelt életre, aki nemcsak kiszolgáltatott és szerencsétlen teremtés, de egy szörnyeteg is: pokollá teszi a környezete életét, pletykál és intrikál. Négy gyereket nevelt föl, és egyedül maradva foggal-körömmel harcol a szeretetükért. Hamis eszközökkel próbál vélt vagy valós igazáért küzdeni, de nem rosszaságból teszi mindezt, hanem azért, mert a kisszerű gonoszkodás elszórakoztatja. A lánya és a fiai sem rosszindulatból, szívtelenségből, hálátlanságból hanyagolják el, hanem mert más lett az életritmusuk, életformájuk, gondolkodásmódjuk. Szülő és gyermek közül egyik sem különb a másiknál.

Fotók: Komlós Attila, Tóth László

A Káptalan utcai szabadtéri színpadon 2020. augusztus 12-én 21 órakor a Köszönjük, Magyarország! programhoz csatlakozva láthatják a nézők, erre a jegyeket Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata juttatja el a meghívottaknak.

2020. augusztus 13-án 21 órakor kezdődő nyilvános előadásunkra minden jegy elkelt!


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!