Örkény- és Déry-bérletesek, figyelem!

Kedves régi és leendő Bérleteseink!

Az alábbiakban összefoglaltuk a bérletvásárlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

Bérleteink ára az előző évadhoz képest megváltozott.

– Déry- és Örkény-bérleteink ára: 11.000 Ft

Nyugdíjas igazolvány vagy pedagógus igazolvány felmutatása esetén a régi áron, 9000 Ft-ért vásárolható meg. Egy igazolvánnyal csak egy kedvezményes bérlet vásárolható.

A bérletvásárlás kezdete: 2017. szeptember 18., hétfő 10.00.

Az öt előadásos bérlet vásárlásának vége: 2017. október 31., kedd 18.00.

Régi bérleteseinknek 2017. szeptember 18-tól ÖT MUNKANAP áll rendelkezésére, hogy az előző évadban elfoglalt helyükre váltsák meg bérleteiket. 2017. szeptember 26. déltől minden, addig meg nem vásárolt bérletfoglalás feloldásra kerül. Azután nem tudjuk garantálni, hogy korábbi helyeiken ülhetnek.

Az öt előadásból kettő dátumát már meg is tudjuk osztani Önökkel, a többi három még szervezés alatt áll.

 

Mindkét bérlet ugyanazt az öt előadást tartalmazza:

  1. Bartis Attila: RENDEZÉS (befogadott produkció, jegyár: 3000 Ft)

Örkény-bérlettel 2017. november 6., hétfő 19.00

Déry-bérlettel 2017. november 7., kedd 19.00

  A 2016 januárjában bemutatott előadást a kritika az utóbbi évek egyik legjelentősebb színházi eseményeként emlegeti. Kaáli Nagy Botond a Helikon hasábjain így fogalmaz: ,,Bartis Attila drámája tobzódik a nagyszerű fordulatokban, pergő jelenetekben, a látszólag egyszerű, de roppant súlyos és egy sokat tapasztalt ember bölcsességét tükröző vitákban, veszekedésekben, párbeszédekben. Ismeri a csend hatalmát és tudja, hogy mikor kell használni azt.”

 

  1. Géczi János – Likó Marcell – Vad Fruttik: A BUNKERRAJZOLÓ (befogadott produkció, jegyár: 3000 Ft)

Örkény-bérlettel 2017. november 20., hétfő 19.00

Déry-bérlettel 2017. november 21., kedd 19.00

  Van-e kiút egy pszichésen beteg családból, reménytelen társadalmi helyzetből a drog, az alkohol, a nihil poklain túl? – teszi föl a kérdést az előadás, mely a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről megjelent könyv nyomán született. A Bunkerrajzoló főhősének életén keresztül a rendszerváltás utáni nemzedékek traumájára láthatunk rá. A keserűség, a megrendülés, az önirónia, a humor, a kétségbeesés, a feloldozás egy valódi dráma lehetőségét hordozzák, a Vad Fruttik együttes közismert dalaival nyomatékosítva.

 

  1. Schwajda György: A SZENT CSALÁD (saját előadás, jegyár: 2500 Ft)

Schwajda György az a drámaíró, aki leginkább megfogadta Örkény István tanácsát, hogy az abszurdot nem kiagyalni kell, hanem föllelni az életben. Ábrázolásmódjának alapja, hogy minden, amit leír, alapjában véve valóságos, ám azt az abszurditásig fokozza. A főszereplő Anya életkörülményei és manipulációi is olyan kisszerűek, hogy minden erőfeszítése komikumba fullad. Ettől válik a darab olyan abszurd komédiává, amelynek a mélyéről egy ember tragédiája sejlik föl.

 

  1. EZTRÁD –  A Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház közös produkciója (befogadott produkció, jegyár: 3000 Ft)

  Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Parti Nóra, Katona László, Molnár Gusztáv és Kovács Krisztián hív aktív játékra minket e prózai betétekkel átszőtt zenés színházi kísérletben, amely sok humorral, zenével és talán annál is több felkiáltó- és kérdőjellel szembesíti a nézőt a mai magyar valósággal. Ránk zúdul a fricska, az ironikus poénáradat, a groteszk társadalomkritika. A produkció 2016-ban elnyerte a Vidor Fesztivál különdíját.

 

  1. Dávid Zsuzsa – Szűcs Nelli: FEDÁK SÁRI (befogadott produkció, jegyár: 2500 Ft)

  Ő volt A Primadonna. Rajongtak érte Pesttől New Yorkig. Megjárta a csúcsokat és a poklot. Méltán ünnepelték, majd méltatlanul félreállították. Az előadás Fedák Sárinak, a múlt század egyik legnagyobb magyar színésznőjének állít emléket. Az est anyagát az ő emlékirataiból, leveleiből és folyóiratok írásaiból állították össze. Külön érdekessége az egyszemélyes színházi produkciónak, hogy Szűcs Nelli is Beregszász szülötte, gyökerei őt is ehhez a városhoz kötik, akárcsak nagy elődjét.

 

Jegyáraink is változnak. A saját előadásainkra ebben az évadban 2500 Ft-ért válthatnak jegyet, de bérleteseink továbbra is élhetnek a kedvezményes jegyvásárlás lehetőségével. Egy érvényes bérlettel csak egy  kedvezményes jegy vásárolható a korábbi évadokban bemutatott és még műsoron tartott saját előadásainkra, melyek a következők: Örkény István: Kulcskeresők, Émile Ajar: Előttem az élet, Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker?, Martin McDonagh: Piszkavas, Székely Csaba: Bányavirág, Parti Nagy Lajos-Darvas Ferenc: Ibusár-megállóhely.

 

Pénztári nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig  10-18 óráig!

Szeretettel várjuk régi és új bérleteseink jelentkezését!

 

Tisztelettel:

Hunyadi Ágnes és László Csaba

 

Hunyadi Ágnes közönségszervező
30/336-1560, szervezes.phsz@gmail.com

László Csaba színművész, közönségszervező
30/964-7892, szervezes.phsz@gmail.com