Kétféle diákbérlet idén is

Kérjük, engedjék meg, hogy szíves figyelmükbe ajánljuk a Pécsi Harmadik Színház 2017-2018-as évadának középiskolásoknak szóló bérleteit.

Diákbérletünk árai az idei évadban sem változtak.

  1. Arany János bérletünk 3000 Ft, és két – repertoárunkból Önök által szabadon választott –  előadás megtekintésére ad lehetőséget, előzetes egyeztetés alapján. A bérlet nem helyre szóló, a színpadtermi produkcióknál a fennmaradó szabad helyek függvényében a rögzített sorokban, vagy pótszékeken van lehetőség a helyfoglalásra.
  2. Móricz Zsigmond bérletünk 4000 Ft, és három – repertoárunkból Önök által szabadon választott – előadás megtekintésére ad lehetőséget, előzetes egyeztetés alapján. A bérlet nem helyre szóló, a színpadtermi produkcióknál a fennmaradó szabad helyek függvényében a rögzített sorokban, vagy pótszékeken van lehetőség a helyfoglalásra.
  3. Jegyáraink változnak. A saját előadásainkra ebben az évadban 2500 Ft-ért válthatnak jegyet.
  4. Déry- és Örkény-bérlet ára 11.000 Ft (nyugdíjas és pedagógus igazolvánnyal 9000 Ft), mely a következő előadásokat tartalmazza:

– Bartis Attila: RENDEZÉS  (befogadott produkció, jegyár: 3000 Ft)

Örkény-bérlettel 2017. november 6., hétfő 19.00

Déry-bérlettel 2017. november 7., kedd 19.00

 A 2016 januárjában bemutatott előadást a kritika az utóbbi évek egyik legjelentősebb színházi eseményeként emlegeti. Kaáli Nagy Botond a Helikon hasábjain így fogalmaz: ,,Bartis Attila drámája tobzódik a nagyszerű fordulatokban, pergő jelenetekben, a látszólag egyszerű, de roppant súlyos és egy sokat tapasztalt ember bölcsességét tükröző vitákban, veszekedésekben, párbeszédekben. Ismeri a csend hatalmát és tudja, hogy mikor kell használni azt.”

– Géczi János–Likó Marcell–Vad Fruttik: A BUNKERRAJZOLÓ (befogadott produkció, jegyár: 3000 Ft)

Örkény-bérlettel 2017. november 20., hétfő 19.00

Déry-bérlettel 2017. november 21., kedd 19.00

  Van-e kiút egy pszichésen beteg családból, reménytelen társadalmi helyzetből a drog, az alkohol, a nihil poklain túl? – teszi föl a kérdést az előadás, mely a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről megjelent könyv nyomán született. A Bunkerrajzoló főhősének életén keresztül a rendszerváltás utáni nemzedékek traumájára láthatunk rá. A keserűség, a megrendülés, az önirónia, a humor, a kétségbeesés, a feloldozás egy valódi dráma lehetőségét hordozzák, a Vad Fruttik együttes közismert dalaival nyomatékosítva.

– EZTRÁD – A Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház közös produkciója (befogadott produkció, jegyár: 3000 Ft)

 

Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Parti Nóra, Katona László, Molnár Gusztáv és Kovács Krisztián hív aktív játékra minket e prózai betétekkel átszőtt zenés színházi kísérletben, amely sok humorral, zenével és talán annál is több felkiáltó- és kérdőjellel szembesíti a nézőt a mai magyar valósággal. Ránk zúdul a fricska, az ironikus poénáradat, a groteszk társadalomkritika. A produkció 2016-ban elnyerte a Vidor Fesztivál különdíját.

– Dávid Zsuzsa – Szűcs Nelli: FEDÁK SÁRI (befogadott produkció, jegyár: 2500 Ft)

 Ő volt A Primadonna. Rajongtak érte Pesttől New Yorkig. Megjárta a csúcsokat és a poklot. Méltán ünnepelték, majd méltatlanul félreállították. Az előadás Fedák Sárinak, a múlt század egyik legnagyobb magyar színésznőjének állít emléket. Az est anyagát az ő emlékirataiból, leveleiből és folyóiratok írásaiból állították össze. Külön érdekessége az egyszemélyes színházi produkciónak, hogy Szűcs Nelli is Beregszász szülötte, gyökerei őt is ehhez a városhoz kötik, akárcsak nagy elődjét.

– Schwajda György: A SZENT CSALÁD (saját előadás, jegyár: 2500 Ft)

Schwajda György az a drámaíró, aki leginkább megfogadta Örkény István tanácsát, hogy az abszurdot nem kiagyalni kell, hanem föllelni az életben. Ábrázolásmódjának alapja, hogy minden, amit leír, alapjában véve valóságos, ám azt az abszurditásig fokozza. A főszereplő Anya életkörülményei és manipulációi is olyan kisszerűek, hogy minden erőfeszítése komikumba fullad. Ettől válik a darab olyan abszurd komédiává, amelynek a mélyéről egy ember tragédiája sejlik föl.

 

A két és három előadásos Diákbérletbe a fenti 5 előadáson kívül a következő, műsoron tartott produkciókból tudnak választani:

Örkény István: KULCSKERESŐK, Émile Ajar: ELŐTTEM AZ ÉLET, Görgey Gábor: KOMÁMASSZONY, HOL A STUKKER?, Martin McDonagh: PISZKAVAS, Székely Csaba: BÁNYAVIRÁG, Parti Nagy Lajos-Darvas Ferenc: IBUSÁR-MEGÁLLÓHELY, illetve Kai Hensel: KLAMM HÁBORÚJA, melyhez külön egyeztetés szükséges.

Amennyiben saját előadásainkból állítja össze Diákbérletét (Arany-bérlet, Móricz-bérlet), az évadban bármikor megválthatja bérletét.

Szeretettel várjuk régi és új bérleteseink jelentkezését!

Tisztelettel:

László Csaba és Hunyadi Ágnes

 

Elérhetőségeink:

Hunyadi Ágnes közönségszervező
30/336-1560, szervezes.phsz@gmail.com

László Csaba színművész, közönségszervező
30/964-7892, szervezes.phsz@gmail.com