Októberi szemezgető

A pécsi közönség körében is rendkívül népszerű fővárosi társulat, a Nézőművészeti Kft. az utóbbi évadok fergeteges vendégprodukciói (A fajok eredete, EztRád) után egyik legújabb előadásával érkezik hozzánk október 9-én. Ezúttal a Karinthy Színházzal közösen létrehozott, Rejtő Jenő művei nyomán írt spakli-bohózattal edzik a nézők rekeszizmait.  A piszkosak című előadást, melyet Scherer Péter rendezésében mutattak be, a kritikusok egyöntetűen sikeres, műfajteremtő színházi kísérletként méltatják, mondván, egymásba játszik az író szülőházának felújításán dolgozó mai kőműves brigád munkálkodása és a szerző legismertebb műveinek világa; azaz a mai magyar „melós” valóság és a képzelet szülte, Rejtő Jenő alkotta, kocsmákkal, kétes előéletű tengerészekkel, kissé együgyű bűnözőkkel, nyelvi humorral és félreértésekkel teli regények közege. Az igényes szórakoztatást remek alakításokkal ötvöző előadás az ifjabb színészek számára igazi jutalomjáték, de a nézőművészetis ,,nagyágyúk” is fellépnek benne: Scherer Pétert Piszkos Fred szerepében láthatjuk, Mucsi Zoltán pedig magát Rejtőt idézi a színpadra. A produkció 2019. október 9-én 17.30-kor és 20.00-kor lesz látható színházunkban.

Októberben továbbra is műsorunkon marad Örkény István klasszikusa, a Kulcskeresők; Görgey Gábor legismertebb darabja, a Komámasszony, hol a stukker?; a többszörösen díjnyertes Piszkavas-előadás, Székely Csaba: Bányavirág című keserű komédiája, Émile Ajar: Előttem az élet című regényének színpadi adaptációja, s természetesen legújabb bemutatónk, Schwajda György: A szent család című komédiája is, a Kossuth-díjas Vári Éva főszereplésével.

A könnyed szórakozásra vágyóknak Moravetz Levente és Horváth Krisztián zenés vígjátéka, az Örömlányok végnapjai ígér kellemes perceket. A pécsi szerzőpáros darabja épp századik alkalommal lesz műsorunkon.

Válogasson, szemezgessen, jöjjön!

október 7., hétfő 19:00 Schwajda György – A szent család színházterem jegyvásárlás
október 8., kedd 19:00 Martin McDonagh: Piszkavas kisterem jegyvásárlás
október 9., szerda 17:30 Nézőművészeti Kft. és a Karinthy Színház közös vendégjátéka
A piszkosak Örkény-bérlet
nagyszínpad jegyvásárlás
október 9., szerda 20:00 Nézőművészeti Kft. és a Karinthy Színház közös vendégjátéka
A piszkosak Déry-bérlet
nagyszínpad jegyvásárlás
október 10., csütörtök 19:00 Schwajda György – A szent család színházterem jegyvásárlás
október 12., szombat 15:00 Horváth Krisztián – Moravetz Levente: Örömlányok végnapjai nagyszínpad jegyvásárlás
október 17., kedd 19:00 Schwajda György – A szent család színházterem jegyvásárlás
október 21., hétfő 19:00 Örkény István: Kulcskeresők
színházterem jegyvásárlás
október 21., hétfő 19:00 Székely Csaba: Bányavirág kisterem jegyvásárlás
október 24., csütörtök 19:00 Émile Ajar: Előttem az élet kisterem jegyvásárlás
október 30., szerda 19:00 Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? színházterem jegyvásárlás

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!