Novemberi szemezgető

A Pannon Várszínház legújabb produkcióját, Szörényi Levente – Bródy János: Kőműves Kelemen című rockballadáját (melyhez Sarkadi Imre befejezetlen művét Ivánka Csaba dolgozta át zenés színpadra) pár nappal a veszprémi premier után a pécsi közönség is láthatja színházunkban, Vándorfi László rendezésében (a Zikkurat Színpadi Ügynökség NKft. engedélyével, producer: Rosta Mária). A Kőműves Kelemen téma vándormotívum a közép-kelet európai és balkáni népek folklórjában, így a magyar népköltészetben is. A veszprémi társulat produkciója megőrzi a ballada sűrű drámaiságát, a sejtető homályt, mely fokozza a végzetszerűség, a sorsszerűség érzetét. Előadásukban egy fiatal csapat kap lehetőséget, vállal megbízatást, hogy felépítse a várat, azaz önmagát, hogy egy felkészült, sikeres nemzedék oltalmazhassa a tágabb értelemben vett közösséget. Bérletes előadás lévén, jegyek csak korlátozott számban kaphatók mindkét időpontra!

Továbbra is műsorunkon marad a többszörösen díjnyertes Piszkavas-előadás, Émile Ajar: Előttem az élet című regényének színpadi adaptációja, s természetesen legújabb bemutatónk, Schwajda György: A szent család című komédiája is, a Kossuth-díjas Vári Éva főszereplésével. 73. előadásához érkezik Székely Csaba fekete komédiája, a Bányavirág, amely a kritikusok egybehangzó véleménye szerint a darab eddigi legszenvedélyesebb színpadi feldolgozása.

40 évvel első Villon-műsora után, az előző évadban felújította nagy sikerű pódiumestjét Moravetz Levente, aki a kalandos életű francia költőzseni alakját novemberben egy alkalommal újra elénk varázsolja.

Apaceller Péter és a Mohácsi Zenészek Baráti Körének telt házas Máté Péter-emlékestje után a mohácsi muzsikusok közreműködésével most Apaceller-Czigola Orsolya másik, igazán eredeti hangú  énekesünk, Cserháti Zsuzsa dalait adja elő Mennyit ér egy nő? című, élőzenés koncertén, tisztelegve a hányatott sorsú, nagyszerű művész emléke előtt.

A könnyed szórakozásra vágyóknak Moravetz Levente és Horváth Krisztián: Örömlányok végnapjai című zenés vígjátéka ígér kellemes perceket.

Válogasson, szemezgessen, jöjjön!

november 4., hétfő 19:00 Émile Ajar: Előttem az élet kisterem jegyvásárlás
november 5., kedd 19:00 Martin McDonagh: Piszkavas kisterem jegyvásárlás
november 6., szerda 19:00 Schwajda György – A szent család színházterem jegyvásárlás
november 10., vasárnap 19:00 Székely Csaba: Bányavirág kisterem jegyvásárlás
november 11., szerda 19:00 a veszprémi Pannon Várszínház vendégjátéka
Szörényi Levente – Bródy János – Sarkadi Imre – Ivánka Csaba: Kőműves Kelemen
Örkény-bérlet
nagyszínpad jegyvásárlás
november 12., szerda 19:00 a veszprémi Pannon Várszínház vendégjátéka
Szörényi Levente – Bródy János – Sarkadi Imre – Ivánka Csaba: Kőműves Kelemen
Déry-bérlet

nagyszínpad jegyvásárlás
november 13., szerda 19:00 Mennyit ér egy nő?
Cserháti Zsuzsa emlékest
nagyszínpad jegyvásárlás
november 14., csütörtök 19:00 Schwajda György – A szent család színházterem jegyvásárlás
november 19., kedd 15:00 Villon – Moravetz – 40 színházterem jegyvásárlás
november 24., vasárnap 15:00 Horváth Krisztián – Moravetz Levente: Örömlányok végnapjai nagyszínpad jegyvásárlás

 


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!